• Imprimeix

El Govern desplega la fibra òptica entre el Berguedà i la Cerdanya per arribar a Puigcerdà el 2020

El tram de 5 quilòmetres entre Berga i Cercs estarà operatiu a finals de desembre, amb una inversió de gairebé 219.000 euros.

30/10/2018 12:10
fibra optica

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va visitar ahir les obres d’extensió de la xarxa de fibra òptica pública entre Berga i Cercs. Es tracta d’un tram de 5 quilòmetres que dotarà de serveis de banda ampla, a través de cable de fibra òptica, el municipi de Cercs. El Govern inverteix un total de 219.000 euros per completar aquest tram de l’eix troncal que ressegueix la carretera C-16.

L’objectiu de la Generalitat és continuar estenent la xarxa al llarg de la C-16, de la seva titularitat, fins arribar a Puigcerdà. Un cop connectat el municipi de Cercs, restaran 44 quilòmetres de xarxa fins arribar a la capital de la Cerdanya. El projecte per connectar Puigcerdà suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros i és previst que finalitzi l’any 2020.

 

Tots els municipis de la comarca connectats amb fibra el 2023

Pel que fa a la comarca del Berguedà, la Generalitat disposa actualment de 32 quilòmetres de xarxa pública de fibra òptica, que presten servei a 6 operadores. Aquestes 6 empreses ofereixen  fibra òptica al client final en les zones urbanes de Berga, Gironella i Puig-Reig. La xarxa existent també arriba a 5 polígons industrials del Berguedà.

El projecte per fer arribar la fibra òptica a Puigcerdà dotarà de xarxa a municipis com Guardiola de Berguedà o Bagà. L’objectiu del Govern és fer arribar la xarxa pública de fibra òptica a tots els municipis del Berguedà l’any 2023.